torstai 12. tammikuuta 2012

Haaviston pätevyys on faktaNetti alkaa olla jo täynnä blogimerkintöjä, joissa ehdokkaita ylistetään kirjoittajan omilla mielipiteillä ja näkemyksillä. Olen minäkin niitä kirjoittanut, mutta viime kädessä henkilökohtaiset vuodatukset ja hehkutukset voi helposti sivuuttaa kirjoittajan värittyneinä mielipiteinä.

Näin vaihtelun vuoksi otetaanpa tällainen pikaisesti parsittu teksti siitä, mitä Pekka Haavistosta on sanottu niiden taholta, joiden tarkoitus ei ole edes tukea Haavistoa presidentinvaaleissa? Tarkastellaanpa mitä Haavisto on saanut osakseen.

Haaviston meriiteistä
Presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa yhdessä Valtioneuvoston kanssa, edustaen Suomea maailmalla ja edistäen Suomen suhteita muuhun maailmaan. Presidentti on myös Puolustusvoimien ylipäällikkö. Miten Pekka Haavisto soveltuisi näihin tehtäviin? Ulkopolitiikka-lehti teki jutun Suomen kansainvälisistä vaikuttajista:

"Ulkopolitiikka-lehti pyysi maaliskuun lopulla neljääkymmentä suomalaista asiantuntijaa nimeämään ja listaamaan 10–20 tärkeintä suomalaista kansainvälistä vaikuttajaa politiikassa ja talouselämässä. Heillä tuli olla työnsä tai verkostojensa kautta poikkeuksellista vaikutusvaltaa maailmalla.

Pekka Haavisto tuli sijalle viisi. Vertailun vuoksi tasavallan presidenttimme Tarja Halonen tuli sijalle kuusi. Presidenttiehdokkaista seuraavana listalla oli Paavo Lipponen sijalla 12. Muut presidenttiehdokkaat eivät asiantuntijoilta keränneet mainintoja. Eli Haavisto on noiden asiantuntijoiden mukaan jo nyt presidenttiämme vaikutusvaltaisempi tekijä maailmalla, puhumattakaan muista presidenttiehdokkaista.

Kyseisen listan ykkösenä oli Nobelisti Martti Ahtisaari. Mitä hän tuumaa Pekka Haavistosta? Ote uutisesta "Hän on Ahtisaaren valinta 'seuraajakseen'":

"Ahtisaaren mielestä todellinen kansainvälinen osaajamme häntä nuoremmasta polvesta on Vihreiden kansanedustaja, ex-ministeri ja EU:n Sudan-erityisavustaja Pekka Haavisto, 51. Ahtisaari suitsutti Haavistoa kertomalla tarinan Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteerin Ban-Ki moonin Suomen-vierailusta.
- Kun tapasimme YK:n pääsihteerin kanssa, hän pyysi että voisitko esitellä Pekka Haaviston, Ahtisaari kertoi."

Mitä muuta Haavisto on saanut osakseen? Ote Uuden Suomen uutisesta "Tunnetulle sivarille sotilasansiomitali":

"Kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr.) on yksi niistä 159:stä, jotka saivat tänään sotilasansiomitalin. [...] Haavisto on nähnyt sodan aiheuttamaa hävitystä enemmän kuin suurin osa ammattisotilaista. Hän johti vuosina 1999–2005 YK:n ympäristöohjelman Unepin tutkimusryhmiä muun muassa Kosovossa, Afganistanissa, Irakissa, Liberiassa, Palestiinassa ja Sudanissa. Kesällä 2005 hänet nimitettiin Euroopan unionin Sudan-erityisedustajaksi, jonka päätehtävänä oli osallistua Darfurin rauhanneuvotteluihin."

Ja millä perusteella sotilasansiomitali annetaan? Siteerataan Puolustusvoimia:

"Mitali myönnetään puolustusvoimien palveluksessa oleville tunnustuksen osoituksena erityisestä kunnostautumisesta palveluksessa, erityisestä neuvokkuudesta tai aloitteellisuudesta taikka pelottomasta toiminnasta vaaratilanteessa. Puolustusvoimiin kuulumattomalle henkilölle mitali voidaan myöntää puolustusvoimien hyväksi tehdystä erityisen ansiokkaasta työstä."

Haaviston luonteesta
Presidentin tehtävässä korostuu puolueen sijaan presidentin persoona, henkilö ja luonne. Mitä Haavistosta on sanottu niiden osalta, joita yleensä pidetään hänen vastavoiminaan? Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho (joka tosin sanoo äänestävänsä Soinia) blogissaan:

"Pekka Haavisto on useista vääristä mielipiteistään huolimatta miellyttävä, edustava ja asioista perillä. Hän suhtautuu useimmiten kohteliaasti myös toista mieltä oleviin, mitä ei voi sanoa muista kukkahattuleiriä edustavista ehdokkaista. Uskon, että hänestä tulisi erittäin sovitteleva ja sopua rakentava presidentti, johon useimmat olisivat vielä kuuden vuoden päästä tyytyväisiä."

Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalen (joka sanoo äänestävänsä Soinia) blogissaan arvioidessaan ehdokkaita:

"Pekka Haavistossa on monia ominaisuuksia joita ihailen. Olen yrittänyt availla hänen kanssaan asiallista keskustelua maahanmuuttopolitiikasta. Emme ole oikein päässeet puusta pitkään. Haaviston aika on tainnut kulua kampanjointiin ja yhteishaastatteluihin edustaja Hakkaraisen kanssa. En ole luopunut toivosta hänen suhteensa. Haavisto presidentiksi. Vahva ehkä."

Timo Soini Ylen presidenttiehdokkaiden vaalitentissä keskustellessaan suvaitsevaisuudesta Eva Biaudetin kanssa:

"Toista ihmistä ei saa sortaa, se on mielestäni hyvä periaate. Se saa päteä kaikkiin ja sitä mielelläni edistäisin - ja hyvän esimerkin voimaa. Siihen minä uskon tässä maassa, ja muissakin maissa, että tutustumaan. Olen sanonut tulkaa tutustumaan Perussuomalaisin. Voin sanoa Pekka Haavistolle "hienoa!". Hän lähti Hakkaraisen kanssa katsomaan, eikä demonisoimaan. Siinä oli esimerkin voimaa. [Viittoo Haavistoa kohti]"

Ei savua ilman tulta. Haaviston tukijoiden mainostamat Haaviston tehtävään erinomaiset taidot ja diplomaattisen luonteva persoona eivät ole mitään Haaviston tukijoiden tai hienojen helsinkiläisten mainostoimiston keksimiä korulauseita. Ne ovat asioita, jotka ovat saaneet huomiota Puolustusvoimilta, ulkopolitiikan asiantuntijoilta, nobelistilta ja Perussuomalaisiltakin. Toivoisin, että epäilijöiden päässä syttyisi hieno lamppu kun valkenee miten hyvä ehdokas on kyseessä.

PS. Tämä teksti on tehty luettavaksi, ja siten myös jaettavaksi. Jos välillä mietityttää onko ihmisillä käsitystä Haaviston pätevyydestä, ja tämä teksti iskee, niin kannattaa jakaa tätä rohkiasti sosiaalisessa mediassa!

80 kommenttia:

 1. Tosi loistava kirjoitus Toppo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haavisto sai potkut Darfurista? Ei osannut johtaa ihmisiä?

   Poista
  2. Haavisto erosi juuri ennen eduskuntakautensa alkua:

   http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2007:103:0052:0053:FI:PDF

   "(4) Pekka HAAVISTO on ilmoittanut korkeana edustajana toimivalle pääsihteerille aikovansa erota tehtävästä huhtikuun 2007 lopussa. Sudaniin olisi sen vuoksi nimitettävä
   uusi Euroopan unionin erityisedustaja 1 päivästä toukokuuta 2007 toimeksiannon jäljellä olevaksi ajaksi."

   Poista
 2. "Hän suhtautuu useimmiten kohteliaasti myös toista mieltä oleviin, mitä ei voi sanoa muista kukkahattuleiriä edustavista"

  Soini käyttää näitä laitaoikeiston fraaseja mielellään. Mikä on kukkahattutäti, muu kuin Soini itse. Hän edustaa tuomitsevaa konservativismia ja suvaitsemattomuutta. Ne joiden mielestä suvaisemattomuus on väärin, ovatkin suvaitsemattomia Soinin sairaassa maailmankuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kommenttisi kuvastaa vain omaa tietämättömyyttäsi jo ihan sen takia, että suvaitsevainen lukija huomaa tuon edellämainitun lainauksen olevan Halla-Ahon, ei Soinin tekstistä.

   Poista
 3. Hyvä kirjoitus! Kiitos siitä.

  VastaaPoista
 4. Jälleen kerran hyvä kirjoitus Topias! Voin ehdottomasti yhtyä siihen, että Pekka on ansioiltaan ehdottomasti paras presidentintehtävään. Pekka on myös lisäksi suunttoman edustava, rauhallinen, viisas ja eri näkökulmat huomioiva. Parempaa presidenttiä emme voisi saada!

  VastaaPoista
 5. Niin ja plussaa loistavasta kuvavalinnasta, Pekka näyttää minusta tuossa ihan James Bondilta. :)

  VastaaPoista
 6. Nuo Haaviston meriitit??
  Miksi niistä ei saa mistään tietoa. Siis ihan konkreettista.
  Itseeni ei mitkään korulauseet tipu, vaan haluan näytömitä on kukin tehnyt ja missä.
  Esimerkiksi osallistuminen johonkin neuvotteluihin ei ole silmissäni mikään meriitti jos ei sitä ole näyttöjä mitä kukin on siellä tehnyt ja saanut aikaan.
  Haaviston kokemukset on lähinnä jostakin kehitysmaista missä on sopua ollut rakentamassa, hienoa sinänsä mutta nyt emme hae mitään rauhanneuvottelijaa vaan presidenttiä.

  Kysisiä mitaleja jaetaan satoja joka vuosi, joten ei mikään kovin erityinen meriitti sekään.

  Muitakin puutteita on vaikka kuinka ja tiedät ne varmaan itsekin. Enkä nyt tarkoita sitä seksuaalista suuntautuneisuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekka on kerronut vaalitenteissä usein, mitä hän on saanut aikaiseksi missäkin. Tietoa kyllä löytyy, se on eri asia viitsiikö sitä etsiä. ;) Mitaleja varmasti jaetaan monia, mutta minusta on hieno asia, että niitä jaetaan myös sivareille.

   Kerro ihmeessä muista puutteista. Eikä pliis enää sitä "Pekka ei oo tehny graduu, luuseriii"-vetoa. Toki jos se jonkun valintaan vaikuttaan niin minähän en sitä voi estää väkisin, mutta itse ole keskeyttänyt kaksi koulua kumpaaaan en sen vuoksi, että olisin ollut laiska. :D

   Presidentti on ulkopoliitikan asiantuntija, ja silloin kansainvälinen kokemus on hyvä asia, ja rauhaan pyrkimisen näen itse ainakin erittäin tärkeänä asiana. Presidentti on myös arvojohtaja, ja omat arvoni ovat yhteneviä Pekan arvojen kanssa. Edustavuus, rauhallisuus ja se, että Pekka on hyvä puhumaan, eikä väistä vaikeitakaan kysymyksiä ovat hyvää plussaa.

   Poista
  2. Pekan CV:hän on netissä luettavissa. Nuo ulkopuolisten kommentit ovat nimenomaan sitä varten, että CV:n painoarvon voi ymmärtää. Ja jos joukko ulkopolitiikan asiantuntijoita katsoo Haaviston ehdokkaista kansainvälisesti vaikutusvaltaisimmaksi, niin kyllä sekin jotain kertoo.

   Rauhanneuvottelija on neuvottelija. Haavistolla on erinomaiset neuvottelukyvyt, joita hän on aikaisemmin käyttänyt nimenomaan rauhantehtävissä. Hänen neuvottelukykynsä ei rajoitu rauhantehtäviin, vaan juuri Perussuomalaisiltakin voi kuulla, että Haavisto on taitava keskustelukyvyssään.

   Presidentin neuvotellessa muiden valtioiden kanssa ovat neuvottelutaidot erityisen tärkeitä, ja Haavisto on kyllä erinomaisilla neuvottelutaidoillaan noussut kansainväliseksi vaikuttajaksi.

   Sotilasanasiomitaleja jaetaan alle 200 vuodessa. Hassua, miten puolustusvoimien tunnustus ei enää kelpaakaan meriitiksi, jos sen saa Haavisto.

   Otin tuon lähinnä sen takia esille, että Haavistoa sivarina katsotaan joidenkin taholta sopimattomaksi armeijan ylipäälliköksi, mutta jos tuo sotilasansiomitali ei ole kovin erityinen koska niitä jaetaan vuosittain vajaa 200 niin onko se varusmiespalveluksen suorittaminen sitten jotenkin erityisempi, kun sen käy kymmenet tuhannet suomalaiset.

   Poista
  3. Ja kysymisen arvoista on myös, että jos Haavistolla ei mielestäsi ole erityistä meriittiä ulkopolitiikan suhteen, niin miksi hän on niiden asiantuntijoiden mukaan ehdokkaista "poikkeuksellisen vaikutusvaltainen maailmalla" Lipposen ollessa vasta sijalla 12. ja muiden jääneen mainintoja keräämättä?

   Poista
  4. eihän haavisto ole yhtään sen "huonompi" armeijan ylipäälliköksi kuin halonenkaan...

   Kiitos tekstistäsi! Toivottavasti monet lukevat sen.

   Poista
  5. http://www.atlantic-community.org/app/webroot/files/articlepdf/Ferhatovic%20Sudan.pdf

   Tuolla kun painatte ctrl+F niin löydätte kohdan missä kerrotaan, että Pekka Haavisto erotettiin Darfurin rauhanprosessista. Luo joksenkin ikävän kuvan koko hänen rauhanlähettilään roolille? Missä on muutenkin konkreettiset näytöt?

   Poista
  6. Jonkun Think Tankin mietteet eivät ole virallisia papereita, vaikka siltä saattavat vaikuttaa. Virallinen Haaviston eroa käsittelevä dokumentti, vielä suomeksi käännettynä ettei jää epäselväksi:
   http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2007:103:0052:0053:FI:PDF

   "(4) Pekka HAAVISTO on ilmoittanut korkeana edustajana toimivalle pääsihteerille aikovansa erota tehtävästä huhtikuun 2007 lopussa. Sudaniin olisi sen vuoksi nimitettävä
   uusi Euroopan unionin erityisedustaja 1 päivästä toukokuuta 2007 toimeksiannon jäljellä olevaksi ajaksi."

   Huhtikuussa 2007 astui virkaan Vanhasen toinen hallitus, jossa Pekka Haavisto oli kansanedustajana.

   Poista
 7. Sopivasti siivuutit Helsingin Sanomien muutaman päivän takaisen etusivun uutisen, jossa kerrotiin että Haavisto ei ollut tunnistanut Venäjän presidentti Dmitri Medvedeviä. Varmasti suurin osa yläasteikäisistäkin teineistä tunnistaa Medvedevin, jos nyt yhtään on sattunut uutisia edes sivusilmällä seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Haavistolla on ilmeisesti huono kasvomuisti. Jokaisella ihmisellä on puutteensa, mutta silti huonolla kasvomuistillakin hän on onnistunut saamaan kunnioitusta sekä maailmalla että kotimaassa niissä piireissä, mitkä eniten ulko- ja turvallisuuspolitiikasta tietävät.

   Presidentti pitäisi valita kokonaisuuden, ei yhden populistisen kasvomuistitehtävän takia.

   Poista
  2. Se on nolo kämmi Haavistolta totta kai, mutta ulkopolitiikkaa ei tehdä sen perusteella miten hyvin muistaa ihmisten kasvot. Husarikin alla kirjoitti, kuinka ihmisten välillä on eroja.

   Voin esimerkiksi sanoa, että minulla on tavattoman huono kasvomuisti. Olen ystävilleni aina vitsaillut, että kasvomuistin määrää ihmisillä on rajatusti, ja minun kohdallani tämä kasvomuistin määrä on jäänyt suurimmaksi osaksi isälleni.

   Isäni autoa ajaessaan näkee jonkun miehen pyöräilevän nopeasti ohi ja pystyy sanomaan tyyliin "tuo mies oli Turun satamassa töissä 70-luvulla kaksi päivää" ja isäni pystyy piirtämään valokuvantarkkoja kuvia ihmisten kasvoista. Tuo kasvomuisti sitten on jäänyt isälleni ja minulle tulee tämän tästä noloja kämmejä, kun joku minulle tuttu henkilö tulee kadulla vastaan ja en sitten muista mistä minä hänet tiedän saati mikä hänen nimensä on.

   Siinä sitten rupattelen mukavia toisen kanssa ja vaihtelen kuulumisia ja pelkään sitä noloutta, että paljastuu etten muista kuka tämä tuttuni on. Sitä sattuu.

   Se, etten muista aina toisten kasvoja ei kuitenkaan nähdäkseni kerro esimerkiksi minun mielipiteideni tai osaamiseni laadusta.

   Toki olisi hyvä, jos presidenttiehdokkaalla olisi hyvä kastomuisti, mutta sitä vartenhan korkeassa asemissa ja työpaikoissa olevilla on tämän tästä avustajia, jotka esimerkiksi julkisissa tilaisuuksia kuiskaavat korvaan kuka tämä ja tuo tyyppi on, ettei henkilölle itselleen tule noloa hetkeä kun ei muistakaan kukas tämä olikaan.

   Husarin kanssa olen eri mieltä siitä, että pitäisi mennä diagnosoimaan prosopagnosia eli kasvosokeus, kun itse kullekakin ihan tavallisillakin ihmisillä voi joskus olla vaikeuksia muistaa hyvin tuttujen ihmisten kasvoja.

   Poista
  3. Ja kun asiaa kysyttäisiin uudelleen niin Haavisto mitä todennäköisimmin tunnistaisi Medvedevin - puhumattakaan siitä, jos Medvedev sattuisi kävelemään presidentinlinnaan vierailulle.

   Asiasta nostettu häly on siinä mielessä aika absurdia.

   Poista
  4. Ja tämä kuvahan oli sellainen jossa Medvedev ei näyttänyt itseltään.

   Poista
  5. Minäkään en tunnistanut tuosta kuvasta Medvedeviä, vaikka olen lukenut, aikaani seuraava ihminen. Kuinkahan moni Haavistoa tästä kritisoiva itse todella tunnisti Venäjän presidentin? Veikkaanpa, ettei kovinkaan moni.

   Poista
 8. Anonyymi-07:34
  Mustavalkoisessa pikku käsitemaailmassasi - otapa selvää miksi Ruotsin tulevalla kuningattarella on valtiovierailuilla mukana erityisavustaja tai joku mukana olijoista tietää olla koko ajan läsnä auttamassa tietyssä asiassa. Itselläni oli aikoinaan - jo edesmennyt - korkeasti koulutettu esimies jolle kokousten alkuvaiheessa piti vähän niinkuin huomaamatta kertoilla kuka kulloinkin sisääntulijoista oli. Näin vaikka samojen henkilöiden kanssa kokoonnuttiin, harvakseen kylläkin ja eri kokoonpanoissa. Hänellä kasvojen tunnistaminen oli jossain mustan ja valkoisen välissä eli normaalia vaikempaa.
  No annetaan viiden pisteen vihje: googleta sana prosopagnosia.
  Ja muutenkin ihmisenä olemisen eri ilmiöistä. Eilen jouduin työympäristössäni selvittämään yhtä ongelmatilannetta ja sen yhteydessä selvitin että 8 % miehistä ja 0.4 % naisista ei erota punaisen ja vihreän välistä eroa. Miten tapahtuu kun eräässä erittäin tärkeässä laitteistossa tietty toiminta käynnistetään ohjeen mukaisesti vihreästä nappulasta. Nappulavalikoimissa on myös punainen nappula!
  Hylätkäämme siis jatkossa kaikki 8.4 % jotka ovat punarvihervärisokeita! Vai kierrämmekö asian jotenkin kuten kruununprinsessan kohdalla tehdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 8% miehistä + 0,4% naisista ei muuten ole yhteensä 8,4%

   Poista
 9. Vastausta vielä Anonyymi-07:34:lle.
  Ne Kokoomuslaiset ja Perussuomalaiset jne.. jotka ilkkuvat Haaviston kuvantunnistaidosta julkisesti voisivat sitten julkistaa mielipiteensä siitä että Ruotsi ei ole saamassa kelvollista kunigatarta. Onko Anonyymi-07:34:lla rohkeutta ottaa tuo asia julkisuuteen? Tuskin.

  VastaaPoista
 10. Tosi hyvä ja asinatunteva kirjoitus. Nuo muutamien kommentit vain hämmästyttävät - miten nämä kaikki jutut päättyvät aina Soinin solvaukseen? Miksi meidän täytyy häntä niin pirusti pelätä? Näytetään nyt Haaviston esimerkkiä ja ollaan AIDOSTI suvaitsevaisia (tämä muiden morkkaaminen kun ei kuulu Pekan itsensä, eikä näin ollen hänen kannattajiensakkaan tapoihin).

  VastaaPoista
 11. Kyllä epäilemättä Professori osaa hoitaa hommat. Kun mies on itsensä nimittänyt Professoriksi, niin neuvokkuutta löytyy varmasti presidentin hommien hoitoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haavisto on suomenkielisessä CV:ssä käyttänyt termiä "vieraileva luennoitsija", ja englanninkielistä termiä "visiting professor". Englannissa kun sanalla "professor" on eri merkityksiä kuin suomessa. Haaviston esimies Bristolin yliopistosta kommentoi asiaa Haavistolle näin:

   "Kyllä todellakin olit Benjamin Meaker Visiting Professor Bristolin yliopistossa. Monet ihmiset arvostivat luentojasi, myös minä".

   Se, minkä tittelin Haavisto saa jostain yliopistosta, ei liene Haaviston syy.

   Poista
  2. Haavisto on kupla niinkuin hänen kokoelmansa kuplavolkkareita. Hänen lapsenmieliset kannattajansa kertovat hänen olevan maailmalla tunnettu rauhanneuvottelija. Tätä kansainvälisyyden viittaa yrittävät kaikki pukea ylleen. Mitkä erityiset rauhat on solmittu Haaviston johdolla.Jos hän on matkoilla kriisi-seuduilla niin se ei merkitse , että hän on hieromassa rauhaa. Toimeksiantonsa hän on saanut Manhattanilta kuten myös Ahtisaari. Suomalaiset kunnioittavat sokeasti instituutioita kuten YK:ta.

   Poista
  3. "Lapsenmieliset kannattajansa".. kuten esimerkiksi Nobel-palkittu presidentti Martti Ahtisaari?

   Poista
 12. Haavisto on ihan edustava mies, harmi vaan että puoliso on väkivaltainen rasisti. Ikävä juttu se tappelun aloittaminen ravintolassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole aavistustakaan mistä sinä tuon rasistin keksit, ja vaikka tuo mukilointi oli toki ikävä juttu, niin tietääkseni se on ainoa tapaus, enkä ehkä siitä vielä menisi leimaamaan väkivaltaiseksi jos kerran mokaa.

   Toisaalta ainakaan ei voi valittaa, että puoliso on tavallisesta kansasta irtaantunut elitisti :p

   Poista
 13. Olen asiantuntijatehtävissä joissa on oltava asiakaskontakteissa ja neuvotteluissa. Tarvitsen aina etukäteen vinkin mihin hankkeeseen asiakas tai neuvotteluun saapuva liittyy, kasvot eivät sitä minulle kerro. Saatan esittäytyä uudelleen jos edellisestä neuvottelusta on aikaa. Sen sijaan kun näen yhdenkin asiaan liittyvän dokumentin niin koko hanke on mielessäni hallussa kaikessa monimutkaisuudessaan ja useimmiten kaikkina vuosien varrella sovittuine ja tapahtuneine mutkineen. Työtoverini tietävät erityisominaisuuteni ja naureskelevat sille, eikä kukaan kyseenalaista asiantuntemustani hankkeissa ja työnantaja arvostaa korkealle asiantuntemustani.

  VastaaPoista
 14. Aika moni on pihalla siitä mitkä ovat käytännöt ulkomailla olevissa korkeakouluissa. esim. useissa Saksan yliopistoissa puhutaan doctor professoreista, vaikka oppiarvo ei olisikaan tohtorin tutkinto. Näillä nimillä kutsutaan ihan yleisesti vaihtoe-opettajia ja vierailijoita.

  Tuo jostain kansallisesta aseharrastajaseurasta liikkeelle lähtenyt syyttely kertooa ainaostaan tuon porukan punaniskaisuudesta. Pieni oma munaus. But Who cares :)

  VastaaPoista
 15. Jartsa:
  Hänen ollessaan kehitysyhteistyöministeri tapahtui surullisia asioita Aasiassa. Suomen tuella tuhoutui riisiviljelmiä ja sadat talonpojat tekivät valituksia. Ajat ovat muuttuneet, silloin lienee raha puhunut ja muut asiat sivuutettiin. Luonnon tuhoamiseen ei enää anneta rahaa. Aika lievä kommentti:

  "Suomen silloisen kehitysyhteistyöministerin Pekka Haaviston mukaan Phoenixin kaltainen hanke ei "kovin hyvin" istu suomalaisen kehitysyhteistyön profiiliin, eikä vastaavaa rahoitusta nykyään myönnettäisikään. "

  VastaaPoista
 16. Olen seurannut jonkin verran näitä presidenttiehdokkaiden keskusteluja ja kyllä Haavisto on ollut aina edukseen, sympaattinen, ei lähde provosoitumaan, perustelee kantansa ja on selkeästi osaava. Hän on edustuskelpoinen presidentti, jolla on diplomaattista kykyä, sovittelevuutta jne. Tämäkin artikkeli oli hyvä, ja toi esille myös syytkin. Osin subjektiivinen, mutta myös perustellusti, jolle on katetta eikä pelkkiä korulauseita. Usein me suomalaiset olemme kyynisiä, mutta Haavistossa on rauhanrakentajan ainesta.

  Onko sitten ainesta presidentiksi, mielestäni hän on paras ehdokas näistä kaikista, mutta itse en voi häntä äänestää syynä oma näkemykseni siitä, onko ns. reksiteröidyssä parisuhteessa saman sukupuolen edustajan kanssa elävä sopiva edustamaan maatamme. Mutta ehdottomasti näistä kaikista paras ehdokas niin osaamisen kuin edustavuuden sekä kommunikointikyvyn vuoksi. Äänestäisin heti jos omat periaatteeni olisivat joustavammat tai nykykielellä suvaitsevammat. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea nämä muuten, käsittelevät juuri tuota aihetta:
   http://kaikki-elamasta.blogspot.com/2011/12/mietityttaako-homoseksuaali.html

   http://kaikki-elamasta.blogspot.com/2012/01/tama-aihe-pitaisi-olla-jo-kasitelty.html

   Poista
 17. Todetaan tähän väliin se, että ahdistus siitä, miten ehdokas Haavisto julkihomona toteuttaisi valtiovirailuja suvaitemattomampiin maihin, on täysin epäolennaista. Meillä oli 12 vuotta naispuolinen valtionpäähenkilö. Sehän on monissa maissa täysin ennenkuulumatonta! Niin vain Arabimaidenkin diplomaatit ovat vuodesta toiseen paiskanneet kättä naisen kanssa.

  VastaaPoista
 18. Jos sitä vitun Haavistoa täytyy noin kovasti itkien puolustella koko ajan, on enemmänkin kuin selvää, ettei hän ole pätevä. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä itkien puolusta Haavistoa, vaan kunhan tuon esille asioita, joita monet eivät Haavistosta tiedä.

   Poista
 19. Komppaan edellistä.

  VastaaPoista
 20. Tämä homo-aihe on kumma, pian on kaikista mahdollisista suunnista sen avulla piikitetty ja kaikkiin vastattu asiallisesti eri medioissa. Siltikään se asia ei tule käsitellyksi, onko kyseessä siis ongelma, joka ei itseiassa ole muuta kuin abstarkti ongelma käsittelijälle subjektiivisesti?

  Toinen asia on tämä osaamisen esille tuonti. Pakkohan se on tuoda esille, jos sitä epäillään ja sitten se esille tuonti tulkitaankin hätäiseksi puolustusreaktioksi. Taitaa tämäkin suhtautuminen viitata siihen että argumentit loppuvat kesken eikä ongelmaan löydy ratkaisua, koska sitä ei voi löytyä. Onko osaamisen tunnustaminen noin hankalaa? :)

  VastaaPoista
 21. Hienoa kirjoitus, pistin sen fB-seinälleni muidenkin luettavaksi.

  Ja mitä tulee seksuaaliseen suhtautumiseen ja sen mahdolliseen vaikutukseen presidentin virassa: Pekka Haavisto nauttii maailmalla laajaa arvostusta pätevyytensä tähden, niin kuin näköjään myös täällä Suomessa. Ja eiköhän se ole kuitenkin se yläpää,jota presidentti työssään tarvitsee ja jolla hän ajattelee, joten eiköhän jätä nuo alapääasiat/asiattomuudet jokaisen omaan makuukammariin, minne ne kuuluvat :)

  VastaaPoista
 22. Miksi Saulin kannattajat/puolustajat koko ajan mollaavat Haavistoa!? Ja korostavat erillaisuutta! Miksi sen pitäisi olla huono asia??? Mikä teitä siinä pelottaa? Ettekö tunne sivareita??? Homoja??? Jokaisella on syynsä siihen käykö intin vai sivarin? Kuka edes tietää miksi Pekka on suorittanut siviilipalveluksen?

  VastaaPoista
 23. Haaviston pätevyys - se on fakta. Totta. Täysin totta. Mutta niinpä on Niinistönkin. Pätevyyden valossa vertailu todella haastavaa. Mutta onko totuuden nimissä kansan keulakuvaksi oikein valita vähemmistön edustaja? Onko kukaan miettinyt mistä sana vähemmistö tulee? Se tulee siitä, että sitä osaa kansasta on melkeinpä häviävän pieni määrä. Nyt ei puhuta sanasta homo, vaan vähemmistö. Mielestäni koko kansan edustajaksi ei kelpää yhdenkään vähemmistön edustaja. Ei edes suvaitsevaisuuden nimissä. Mielestäni kaikista arvoista ei tarvitse luopua suvaitsuvaisuuden nimissä, sillä suvaitsevaisuus ei ole mikään ylivertainen asia itsessään. Suvaitsevaisimmat ihmiset eivät meinaan juuri nimenomaan suvaitse muita, kuin heidänlaisiaan suvaitsevaisia ihmisiä, ja ovat kaikkein kärkkäimmin leimaamassa ihmisiä rasisteiksi tai muutoin huonommiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punahiuksiset eivät saa edustaa suomalaisia?

   Poista
  2. Tai miehet, kun naisia on enemmän. Aina johonkin vähemmistöön kuulutaan, jos myös enemmistöönkin.

   Poista
  3. Tuli vain mieleen jotain mitä joku Fb:ssä kirjoitti. "onko vähemmistö enää vähemmistö jos vähemmistöllä on enemmän kannattajia kuin enemmistöllä?"

   Poista
  4. Hyvä Anonyymi Jan 23. Mitä ihmettä sinä oikein höpötät? Vähemmistöön kuuluu kyllä jokainen, jossakin asiassa.. Ainakin ihmisen kyyvn ajatella omilla aivoillaan suhteen toivoisin olevan niin.. Ja sitten tuo "Suvaitsevaisimmat ihmiset eivät meinaan juuri nimenomaan suvaitse muita..." ei jotenkin myöskään minun loogista filtteriäni läpäise, sillä ovatko ne sitten suvaitsevaisia semmoiset ihmiset, jotka eivät ole suvaitsevaisia? Antaa tulla nimiä, ketkä suvaitsevaiset ei suvaitse? Ja millä oikeudella ne sitten on ajattelussasi suvaitsevaisia, jos eivät ole?

   Poista
 24. Suora lainaus tekstisi alusta "Ulkopolitiikka-lehti pyysi maaliskuun lopulla... Jätit kertomatta, että kyseinen artikkeli on julkaistu lehden numerossa 2/2009. Ajankohdan kertomatta jättäminen on mielestäni kardinaalimunaus joka pahimmassa tapauksessa kääntyy alkuperäistä tarkoitustasi vastaan. Vähän täsmällisyyttä jatkossa, please.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HÄ? Siis jos mä olen homo niin mä en kunnioita sotaveteraaneja ja vanhuksia?? :D

   Poista
  2. Ylempi vastaus vissiin tullut väärään kohtaan...
   Mutta siis, eiköhän Mulderi Haaviston meriitit ole vain entisestään lisääntyneet sitten vuoden 2009...? ;)

   Poista
 25. Presidentin seksuaalisuus - en usko että se vaikuttaa mihinkään tai keneenkään, lähinnä siis ihmisiin jotka työskentelevät presidentin kanssa. Ketä kiinnostaa. Kuka tahansa presidentti kautta Suomen historian on voinut olla homoseksuaali, varsinkin ennen vanhaan kun sitä ei pidetty hyväksyttävänä ja siksi homous täytyi pitää salassa, avioliitot silmänlumetta jne. Ja uskon että tätä on jauhettu muuallakin, mutta jauhan lisää: Äänestämme presidentiksi henkilöä, emme hänen parisuhdettaan. Tosiaan jos sodissa sotineet ja muutenkin elämästä kärsineet vanhukset loukkaantuisivat homopressasta, niin sitten niin tehkööt. Suomi sattuu kuulumaan länsimaiseen kulttuurin ja on yleisesti hyväksyttävää pitää punapäitä ja homoseksuaaleja töissä. Deal with it

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kunnioitusta "sodissa sotineita ja muutenkin elämästä kärsineitä vanhuksia" kohtaan. Haaviston seksuaalisuus ja tässä tapauksessa seksuaalinen poikkeavuus kuuluu koko kansalle, koska presidenttinä edustaisi suomea maailmalla. Homopari ei vain sovi suomen keulakuvaksi.

   Poista
  2. HÄ? Siis jos mä olen homo niin mä en kunnioita sotaveteraaneja ja vanhuksia?? :D

   Poista
  3. Kuinka paljon rintamalla olikaan homoseksuaalisia suhteita - sitä ei kukaan tiedä. Nuoret miehet kaipasivat rakkauta ja myös sitä saivat. Historiankirjoitus kieltää lottahuorat ja vähenkatsoo myös sotilaiden väliset seksisuhteet. Oma isäni on kaiholla muistellut saksalaisia lääkintämiehiä, jotka olivat hänen rinnallaan kannaksella. Kukaan ei koskaan kysynyt, mitä ihanat illat terijoella korsusaunassa pitivät sisällään. Jo pienenä poikana ymmärsin rivien välistä mistä oli kysymys. Äitini vaikeni aina, kun isä pienessä hiprakassa ihannoi näitä hyviä aikoja. Ei isäni mikään homo ollut! Hän ei koskaan sanonut pahaa sanaa homoja vastaan, jos vaikka sellaisesta puhuttiin. Mieluummin vaikeni.

   Poista
 26. Onko totta että Haavisto on vain ylioppilas ja jättänyt muut koulut kesken?

  VastaaPoista
 27. En jaksanut lukea kaikkia kommentteja mutta olisin halunnut tietää nimeltä nämä 40 asiantuntijaa. Ei varmaankaan onnistu.
  Toinen juttu on se että ei varmaan ole Haaviston sotilasansiomitalilla mitään tekemistä sen kanssa että Tarja Halonen, presidenttimme joka on entinen SETA:n puheenjohtaja ja joka tunnetusti elää parisuhteessa toisen naisen kanssa, toimii vielä hetken Puolustusvoimien ylipäällikkönä vahvistaen sotilasansiomitalit. Hän on myöntänyt mitalin Haavistolle ja omaa erinomaiset mahdollisuudet vaikuttaa valittaessa henkilöitä mitalien saajiksi. Yhteyttä ei tarvinne tarkemmin selittää.

  Luen vähän blogeja, en tiedä onko suotavaa ottaa toista näkökulmaa tähän linkin muodossä. Anteeksi jos toimin jotenkin väärin.
  http://patriootti.blogspot.com/2012/01/professori-haaviston-olemattomat-ansiot.html
  Tässä linkissä käy ilmi toisenlainen sävy Haaviston ansioista, kuitenkin asiallisesti kirjoitettuna. Kansainvälinen lehdistö ei liene sittenkään niin varma Haaviston ansioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten! Jos se on kaikille niin selvää, että Tarja Halonen elää tunnetusti, kuten (AnonyymiJan 23, 2012 09:34 AM) toteat, parisuhteessa naisen kanssa, ja on samaan aikaan hoitanut mm. ulko- ja puolustuspolitiikkaamme presidentin virassa, niin mikä ongelma tämä Haaviston homous suomalaisille on? Siinä tapauksessa, että Halosen lesbous on aukoton fakta, niin mehän olemme jo tottuneet "homoon" presidenttinä! Minä ainakin olen ollut hyvin tyytyväinen Tarjaan, että tuskin se homous sen Haavistonkaan pätevyyttä tehtävään vähentää.

   Poista
  2. Suomi on muuttunut vähemmistöjen ja maahanmuuttajien paratiisiksi.Jossa normikansalainen on toisen luokan kansalaisen asemassa, oikeudellisesti ja taloudellisesti. Poliittinen ja taloudellinen eliitti sekä virkamiehet elävät kuin pellossa, varsinkin kantasuomalaisten oikeuksia poljetaan säännön mukaisesti Halosen lanseeraaman ja jopa lainvahvistamisen keinoin suoritetun positiivisen diskrimininaation osalta. Perhesurmat, Valvira etc ovat konkreettisia tuloksia epäoikeudenmukaisuuden kasvusta Suomessa.

   Poista
 28. Tällainen vahvasti väritetty propagandistinen ylistyslaulu tietyn ehdokkaan puolesta ei johtane mihinkään järkevään lopputulokseen. Kirjoituksen ja kommenttien perusteella Haavisto on maailman tunnetuin suomalainen jolla on lähes jumalalliset kyvyt ja jota ei saa kukaan arvostella.

  Jonkinlainen pitäytyminen reslismissa ja faktoissa olisi varmasti eduksi myös ehdokkaalle. Tällaisen ihmisten palvomisen seuraukset ovat nähtvissä vaikkapa itäisessä naapurimaassamme.

  Vaikka siis onkin hienoa että omaa ehdokasta buustataan ja tuodaan julki, olisi vähintäänkin asiallista pystyä myös käsittelemään ehdokkaaseen mahdollisesti kohdistuva kritiikki. Nythän artikkelin kirjoittaja ryntää selittelemään typeryyksiä jokaiseen Haavistoa arvostelevaan kommenttiin.

  Olen lähestulkoon varma ettei Pekka Haavisto ole täydellinen ja erehtymätön ihminen, vaikka kirjoittaja sellaista tässä yrittää vakuutellakin.

  VastaaPoista
 29. Viitaten "Anonyymin" Jan 23, 2012 09.34 AM heittämään kommenttiin, voisiko joku vihdoin kertoa minullekin tämän tunnetun naishenkilön nimen, jonka kanssa presidentti Halonen elää parisuhteessa? Jos hän on tunnettu naishenkilö, niin kai hänellä nimi on? Mikä on Pentti Arajärven rooli tässä "kulissiavioliitossa"?

  Hämmästyttävää kyllä, että ainoat oikeat demokratian tai ainakin "äärimmäisen totuuden" äänitorvet löytyvät aina ainoastaan internetin keskustelupalstoilta, kun taas koko Suomen valtakunnan lehdistö on salaliittoutunut yhdessä piilottelemaan Tarja Halosen parisuhdetta. Uskomatonta, että tämä kaikkien tietämä(ja piilottelema?) julkinen salaisuus ei ole kiirinyt missään vaiheessa ulkomaisen lehdistönkään korviin - tai no tietenkin on täysin ilmeistä että koko maailman media yhdessätuumin vaikenee Suomen presidentin seksuaalisesta suuntautumisesta.

  Miksei henkilö "Anonyymi" itse anna päteviä todisteita presidenttimme naissuhteesta? Vai onko mahdollista että tämän paljastanutta henkilöä uhkaa esimerkiksi jokin kaikkien tiedossa oleva maanalainen kommunisti-juutalaisten armeija, joka on Neuvostoliiton aikaan jo asetettu valmiuteen hylättyihin kaivoksiin ja vain odottaa tilaisuutta, että joku todellisen vapauden puolestapuhuja tekee virheen ja mainitsee Tarja Halosen naisystävän nimen - traagisin seurauksin?

  Milloin tämä Suomea (vai koko maailmaa?) hallitseva ja sotilasansiomerkkejä jakeleva vihervasemmistolainen salaseura on perustettu? Onko heillä jotain tekemistä vapaamuurareiden kanssa? Mitkä heidän lopulliset pyrkimyksensä ovat? Lopettaa sodat, nälänhädät ja luonnon monimuotoisuuden tuhoutuminen? Vai olikos se niin, että tämä salaseura on perustettu ihan vain siksi että Suomeen voidaan tuoda lisää pakolaisia ja maahanmuuttajia? Onko kaiken takana sittenkin islam? Arvoisa Anonyymi (Jan 23, 2012 09:34 AM), olen huolissani ja kaipaan vastauksia. Mitä minä voisin tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahahhahahahahas! Ihan mahtavaa. Mäkin kaipaan vastauksia!

   Poista
 30. Kiitos hyvästä kirjoituksesta, palveluksesta isänmaalle suorastaan! Tällaisen linkkaaminen naamakirjaan lienee parasta, mitä kaltaiseni asioihin hyvin pintapuolisesti perehtynyt tavis voi tehdä, jotta voitais saada tämä upea mies presidentiksi:)

  VastaaPoista
 31. Itse blogiteksti oli nähäkseni hyvin kirjoitettu ja juuri kuten kirjoittaja mainitsi, toi esiin asioita joita moni ei toisesta presidentti ehdokkaastamme vielä tiedä. Koko postauksen kaikkine kommentteineen läpiluettuani voin todeta niiden olleen mielestäni myös äärimmäisen mielenkiintoista - paikoin jopa huvittavaa ja viihteellistä luettavaa kaikessa kirjavuudessaan. Asiallista, asiatonta ja paljon siltä väliltä.

  Mielestäni on hyvä, että tätä kirjoitusta lukee kaikenlaiset äänestäjät, toivottavasti kukin pystyy loogisesti ajatellen myöntämään edes itselleen, ettei PH missään nimessä huono vaihtoehto ole, ja äänensä saa antaa edelleen sille, kenelle se itsestä parhaalta tuntuu...
  Olen löytänyt kärkikaksikosta itselleni sopivimman ehdokkaan, toivottavasti myös muut löytävät - oli se sitten Sauli tai Pekka.

  nimim. viime vaaleissa Niinistöä, näissä vaaleissa Haavistoa.

  VastaaPoista
 32. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 33. Tämähän on räikeetä propagandaa koko blogi. Vaikka ollaan kovin innostuneita Haavistosta, vähän hillitympi ote tekee paremman palveluksen ehdokkaalle. Luettelet ylisanoja ja sitten loppukaneetissa ehdotetaan levittämään viestiä, jos vielä sattuu löytymään väärää tietoisuutta.

  VastaaPoista
 34. Asiallinen blogiteksti, oli mukava lukea.
  Totta, ei Haavisto ole täydellinen, mutta herran jestas, eihän blogi tekstin kirjoittajaakn ole!
  Lopettakaa pikkuasioista kitiseminen, ettekö voisi yksinkertaisesti vain äänestää ehdokasta, joka on teidän arvoillenne sopiva?
  Minä ainakin äänestäisin Haavistoa, jos vain olisi ikää.

  VastaaPoista
 35. jee hyvä haavisto:)

  VastaaPoista
 36. ja linkki alkuperäiseen lähteeseen...tuntuu että samaa löpinää on copy-pastettu nyt joka suuntaan...kukaan ei vaan tunnu osaavan linkittää alkuperäistä lähdettä minnekkään " http://www.ulkopolitiikka.fi/article/490/suomalaiset_vaikuttajat_maailmalla/"

  VastaaPoista
 37. toivottavasti haavistosta ei tule presidenttiä tai suomi on itsensä nolannut totaalisesti

  VastaaPoista
 38. Blogin lukijoiden kannattaa harjoittaa lähdekritiikkiä ja miettiä, mitä blogissa tosiasiallisesti lukee. ''Haaviston pätevyys on fakta'' on erittäin harhaanjohtava otsikko, blogi kun ei sitä viitsi kunnolla perustella.
  Perustelut ovat myös outoja tai epämääräisiä. Esimerkiksi tämän puolustusvoimien mitalin sai 158 ihmistä samalla kertaa Haaviston lisäksi niin kuin blogissa lukee, ei siis mikään huikaiseva meriitti. Haluasin nähdä tuon ulkopolitiikka-lehden artikkelin omin silmin, siihen ei kirjoittaja kuitenkaan viitsi viitata. Epäilen, että tässä johdetaan ihmisiä räikeästi harhaan. Nuo perussuomalaisten mielipiteet nyt ovat omassa luokassaan. Turha edes kommentoida niitä.
  Tiivistettynä: teksti varmasti tehoaa nuoriin, tietämättömiin, naiiveihin, lähdekritiikittömiin ihmisiin. Järkevä lukija kuitenkin huomaa sisällöttymyydeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa tekstissähän on linkki siihen Ulkopolitiikka-lehden juttuun: http://www.ulkopolitiikka.fi/article/490/suomalaiset_vaikuttajat_maailmalla/

   Sotilasansiomitalin tosiaan sai 158 ihmistä. Ajattelepa vertailun vuoksi kuinka monta suorittaa vuosittain asepalveluksen? Ihmeellistä, että se kaikille pakollinen tusina-asepalvelus pätevöittää saman tien puolustusvoimien ylipäälliköksi.

   Poista
 39. AnonyymiJan 24, 2012 08:57 AM: http://naurunappula.com/861989/sauli-vs-pekka.jpg

  VastaaPoista
 40. Anonyymi voisi opetella lukemaan ennen kuin jatkaa trollaustaan. Linkki alkuperäiseen artikkeliin on ihan suoraan blogitekstissä, ennen suoraa lainausta, joten marmatuksesi on aivan turhaa. Jos et nyt mitenkään kykene löytämään sitä tekstistä, se on tässä: http://www.ulkopolitiikka.fi/article/490/suomalaiset_vaikuttajat_maailmalla/.

  Nimim. toinen anonyymi

  VastaaPoista
 41. Hienosti kirjoitettu, olen samaa mieltä sinun kanssa. Valitettavsti monet suomalaiset ovat ennakkoluuloisesti äänestämässä Niinstöä. Valitettavasti monesti se että pätevää ehdokasta ei voi ottaa vakavasti koska hän on sivari ja homo kertoo enemmän niistä äänestäjistä kun Haavistosta. Minä äänestän Haavistoa, hän on ansainnut minun äänen!

  VastaaPoista
 42. Mielestäni asiallinen kirjoitus. Hämmästyttää vaan miten paljon jotkut ihmiset pelkäävät Haavistoa, kun pitää keksiä ihmeellisiä vastaväitteitä, salaliittoteorioita ja laukoa alatyylisiä kommentteja.

  Upseerina voin kertoa, että sotilasansiomitaleita on harvassa ammattisotilaidenkin keskuudessa, saati sitten puolustusvoimien ulkopuolella.

  VastaaPoista
 43. Metsän hiljainen eläin28. tammikuuta 2012 klo 3.00

  Varovasti arvioiden tälläisten kirjoitusten ongelma on se, että etukäteen ollaan jo jotain mieltä ja sitten vain haetaan netistä ne omaa mielipidettä tukevat kirjoitukset/jutut. Niinistöä kannattavat kirjoittelevat varmasti hekin samanlaisia juttuja, Niinistöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokoomuslainen

   Olen kokoomus- ja yrittäjäperheestä.
   Tiedän paljon Sauli Niinistöstä ja olen ihan varma,
   että hän on huippuosaaja varsinkin talousasioissa.
   Toisen kieroksen aikana olen perehtynyt myös Pekka Haaviston CV:hen.
   Olen tullut siihen tulokseen, että Pekka Haavisto sopii
   paremmin presidenttityöhön juuri hänen ulkopolitiikkakokemuksensa ja rauhatyönsä ansiosta,
   sillä persidentin työkuvaan kuuluu nimittäin nämä asiat päällimäisinä.
   Talousasioita hoitavat jo moni taho meidän maassamme, kuten eduskunta, pääministeri, valtiovarainministeri ja koko valtiovarainministeriö sekä myös ulkomaakauppaministeri jne.
   Joka asiaan tarvitaan aina vastapainoa ja tasapainoa, joten annan ääneni Pekka Haavistolle.

   Poista
 44. Huippu kirjoitus jälleen! Tässä on kaikille tietämättömille tietoa ennen kuin alkavat levittelemään kaikkea surkeutta :) Pekka on erinomainen ulkopolitiikassa, minkä itse koen presidentille hyvin hyvin hyvin tärkeänä!

  VastaaPoista

Jätä jälkesi elämääni!