sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Uusi blogi, uudet tuulet

Olen pitänyt aikaisemmin blogia Livejournalissa vajaa kymmenen vuotta sitten, ja vajaa parisen vuotta Puheenvuorossa. Nyt taas vaihteeksi uusi blogi, jota varmaan kirjoitan jonkin verran ristiin Puheenvuoron blogini kanssa.

Mistä aloittaa? No, ajattelin kirjoittaa hienon etiikkaa käsittelevän kirjoituksen. Mikä on moraalikäsitykseni, mistä moraali tulee ynnä muuta vastaavaa pohdintaa. Aihe oli kuitenkin niin valtava, että se alkoi rönsyillä heti alkumetreillä. Luulin, että voisin kirjoittaa pähkinänkuoressa jonkin maailmaamullistavan Hienon kirjoituksen, joka saisi muut haukkomaan henkeään. Mutta sitten se vähän karkasi käsistä. Tässä ote luonnoksesta mitä olin kirjoittanut:

"...moraali on ihmisen käsitys siitä, mitkä ovat yleispätevät tavat käyttäytyä. Moraali on ihmisten käsitys siitä, millainen toiminta on yleisesti hyväksyttävää ja millainen toiminta on yleisesti paheksuttavaa. Toisin sanoen koska moraali on olemassa vain suhtautumisena yleiseen hyväksyttävyyteen ja paheksuttavuuteen, moraalin olemassaolo edellyttää useampaa kuin yhtä henkilöä. Jos maailmassa olisi vain yksi henkilö..."

Ja niin edelleen. Blaah, ihan saatanan kuivaa tekstiä. Haukotus.

Loppujen lopuksi takerruin sitten itsekin ajatuksiini ja tajusin etten itsekään ole ihan varma mitä ajattelen. Se niistä hienoista ylväistä suunnitelmista! Mutta pitäkää varanne, aion kyllä vielä jalostaa ajatuksiani ja kirjoittaa oikein hienon kirjoituksen moraalista. Alkuperäinen ajatukseni vaan pitää jaotella useammaksi tekstiksi. Huomasin nääs, että hieno pohdintani meni sitten siihen, että aloin määrittelemään sanoja kuin sanakirjat. "X tarkoittaa Y, ja Y taas on F, joka taas on Z".

No, sillä aikaa kun haudutan hienoja moraalikäsityksiäni, niin kysyn lukijoilta (jotka tällä hetkellä lienevät lähinnä sosiaalisesta mediasta tänne linkkejäni seuranneet tutut ja stalkkerit), että mikäpä mahtaisi olla mielenkiintoinen blogittamisen aihe? Mikä teitä kiinnostaa?

Koska en kuitenkaan aivan kaikesta kirjoita, niin annanpa vähän avainsanoja, joista aion kirjoittaa:

Ympäristönsuojelu, etiikka, seksuualisuus, sukupuolisuus, luonto, yhteiskunta, (ala)kulttuurit, elokuvat, psykologia, psykiatria, ihmismieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä jälkesi elämääni!