sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Heittäkää se "vastajytkynne" jo johonkin rupiseen suonsilmäkkeeseen


Olen vähitellen kurkkuani myöten täynnä sitä, kuinka jotkut Haaviston kannattajat ja erityisesti media nyt vaalien ensimmäisen kierroksen jälkeen hehkuttavat jotain "vastajytkyä", erityisesti Haaviston kohdalla. Medialta minä tämän vielä ymmärrän, mutta te Haaviston kannattajat, oikeasti imekää vaikka hikisiä sukkianne mieluummin kuin käytätte termiä "vastajytky".

Oletteko te jumaliste edes seuranneet minkä puolesta Haavisto kampanjoi? Ei Haavisto ole missään vaiheessa asennoitunut ketään vastaan. Haaviston teesi jatkuvasti on ollut, että hän yhdistää ja kuuntelee ihmisiä, haluaa ihmisten ymmärtävän toisiaan ja tulevan toimeen erilaisista mielipiteistä huolimatta. Ja mitä nämä eräät Haaviston fanittajat nyt tekevät ensimmäisen kierroksen jälkeen? Hierovat perussuomalaisia äänestäneiden naamaan jotain helkutin "vastajytkyä". Näyttävät virtuaalista pitkää nenää viime eduskuntavaalien todelliselle voittajalle, ja ihmisille sen takana.

Ottakaa nyt jumaliste oppia Haavistosta, jos te nyt häntä niin fanitatte. Olkaa äänenne mittaisia, ja yrittäkää ottaa Haavistosta esimerkkiä. Älkää lähtekö tuomitsemaan muita tai ärsyttämään eri tavalla ajattelevia jollain saakelin vastajytkyn mehustelulle. Haavisto itsekin oli televisiossa näreissään kun hänen suosioonsa viitattiin "vastajytkynä".

Perussuomalaisten äänestäjät ovat äänestäjiä siinä missä muutkin, ja Haavisto sanoi, että moni perussuomalainen sanoi tukevansa häntä. Teuvo Hakkaraisen kotikunnassa Viitasaarella, jonne Haavisto meni sen sijaan, että mehustelisi ja paheksuisi Hakkaraisen lausuntoja, Haavisto sai suuremman äänisaaliin kuin Timo Soini. Se on ymmärryksen, sovittelun ja kuuntelemisen voima.

Jos te jatkatte jonkun helvatin "vastajytkyn" mehustelua, niin te vain luotte enemmän sitä kahtiajakautuneisuutta kansan parissa, sitä kahtiajakoa, jota Haavisto nimenomaan yrittää diplomaattisesti kuroa umpeen. Joka kerta kun hyökkäätte eri tavalla ajattelevia vastaan, vaikeutatte juuri sitä työtä ja loukkaatte juuri niitä arvoja, joita Haavisto yrittää edistää.

Joten heittäkää se vastajytky kapiseen kaivoon. Tämä ensimmäisen erän voitto ei ollut mikään vastajytky, vaan kuten haastattelija televisiossa korjasi, tämä oli riemukupla.

(Lisäys 23.1.)
Kannattaa myös katsoa, kuinka Timo Soini suhtautui "vastajytkyyn" ja Haaviston menestykseen:
http://www.nelonen.fi/uutiset/vaalit11/video/nelosen-uutiset-soini-kehui-haaviston-suorastaan-raamatullisesti
http://yle.fi/uutiset/teemat/presidentinvaalit/2012/01/soini_harkitsee_aanestavansa_haavistoa_toisella_kierroksella_3196462.html

46 kommenttia:

 1. Asiallinen kirjoitus. Haaviston sovitteleva linja saa täyden tuen, mutta vihreiden suorittama perussuomalaisten mustamaalaus laski entisestään vihreiden kannatusta.

  Kuten monesti sanotaan, jos ihminen haukkuu toista, taitaa haukkujankin elämä mennä aikamoista alamäkeä. Tätä vain ei osa ihmisistä osaa ymmärtää.

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa, että joku muukin sanoo sen!

  VastaaPoista
 3. Niin totta! Jakoon meni tämä teksti.

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mutta kuka mistään anti-jytkystä on edes puhunut? Nimenomaan sovittelijasta mediassakin on ollut paljon puhetta...

  VastaaPoista
 6. Meillä kaikilla on omat syymme äänestää Haavistoa. Ei Haavisto ole uskonto, jota täytyy kannattaa jotenkin oikeaoppisesti. Ei kai blogisti tosiaan kuvittele, että kaikki tuhannet ihmiset, jotka Haavistolle antoivat äänensä, antoivat sen yhdestä ja samasta syystä. Facebookiin sivu Vastajytky perustettiin nimenomaan siitä syystä, että halusimme osoittaa itsellemme ja koko maailmalle, että tämä maa ei ole läpeensä perussuomalainen. Ja tiedän, että Haavistolle tuli roppa kaupalla nimenomaan protestiääniä Soinia vastaan.

  Meidän kaikkien yhteisenä tavoitteena oli saada Haavisto toiselle kierrokselle. Me onnistuimme siinä. Eikö voitaisi onnitella toisiamme ja kiittää hyvin tehdystä työstä ennemmin kuin osoitella toisiamme sormilla, että sinun tapasi kannattaa Haavistoa on väärä. En tunne Haavistoa henkilökohtaisesti, mutta uskon että hän on kiitollinen kaikesta avusta jota kampanjaansa sai. Kaikista sävyistä, kanavista, henkilöistä ja kirjoituksista tasapuolisesti.  Eiköhän sovita, että annetaan tässäkin asiassa kaikkien kukkien kukkia ja lähdetään ilolla ja rinta rottingilla kohti toista kierrosta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen täsmälleen samaa mieltä blogin kirjoittajan kanssa ja olen vahvasti sitä mieltä että jos kerran äänensä on Haavistolle (jota yleisesti sovittelijana pidetään) antanut, niin tulisi hieman niin median kuin erityisesti Haaviston kannattajienkin katsoa mitä sanovat ja kelle ilkkuvat. Haavisto edustaa tasa-arvoa, tasa-arvoa _kaikkien_ välillä. Ei vain vihreiden tai omien kannattajiensa vaan kaikkien -johon kuuluvat myös perussuomalaiset. Eikö porukka oikeasti seurannut Haaviston ilmeitä tai kommentteja journalistien selittäessä "vastajytkystä"? Ainoa kerta kun itse ainakin olen nähnyt Haaviston näyttävän ärsyyntyneeltä ja hän itse nimenomaan sanoi ettei kyseessä ole mikään "vastajytky" eikä hän haluaisi kannatuksensa määrää siksi kutsuttuvan. Haavisto ei koko kamppanjansa aikana ole mustamaalannut ketään tai ilkkunut kenellekään vaan nimenomaan ollut ymmärtäväinen kaikkia kohtaa. Minusta Tälläinen pitkän nenän näyttäminen ja voiton vasten kasvoja hierominen on petos Haaviston kampanjaa ja ideologiaa vastaan. Varsinkin kun Herran Perussuomalainen itse Timo Soinikin voidaan lähes laskea kannattamaan Haavistoa. Ymmärrystä, suvaitsevaisuutta kaikkia kohtaan ja tasa-arvo -myös kaikkia kohtaan. Näitä asioita Haavisto ajaa. Ei siis ruvetan ilkkumaan kenellekään vaan iloitaan Haaviston puolesta ja viedään toinenkin kierros kunnialla läpi. Sortumatta koulukiusaajien tasolle.

   Poista
  2. "annetaan tässäkin asiassa kaikkien kukkien kukkia..."

   Paitsi perussuomalaisen "jytkyporukan", vai? Tyypillistä vihreää kaksinaismoralismia.

   Poista
 7. Itse äänestin Haavistoa sen vuoksi, että Haavisto oli selkeästi paras ehdokas. Tämä ei poissulje sitä, että olen helvetin iloinen että Soini ei pärjännyt tuon paremmin, eikä ahdasmieliset konservatiiviänkyrät muutenkaan.

  Nyt meillä on toisella kierroksella kaksi enemmän tai vähemmän liberaalia ehdokasta, kyllä sitä voi mielestäni vastajytkyksi aivan hyvin sanoa.

  Vastajytkyllä en tarkoittaisi Haaviston menestystä, vaan Soinin ja muiden "kriitikoiden" tappiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "olen helvetin iloinen että Soini ei pärjännyt tuon paremmin"

   "Vastajytkyllä en tarkoittaisi Haaviston menestystä, vaan Soinin ja muiden "kriitikoiden" tappiota."

   Ja samassa kommentissa kutsut muita ahdasmielisiksi? Juuri tämän takia olen viimevuosina menettänyt luottamukseni Vihreisiin. Heidän kannattajistaan löytyy liian paljon niitä, jotka tuomitsevat kaikki eri mieltä olevat rasisteiksi, fasisteiksi, ahdasmielisiksi ja vaikka miksi. Samaan aikaan heidän omista mielipiteistään paistaa selvästi läpi se, että nekin perustuvat vain ennakkoluuloihin.

   Poista
  2. Vihreät ovat pelkkiä selkään puukottajia ja lemaavat kaikki eri mieltä olevat mitä hirveimmillä asiolla vaikka ovat itse täysiä aaseja ja hihhuleita... Veljonpoika kutsui heitä säälittäväksi vähemmistöksi jotka eivat kestä muiden mielipiteitä

   Poista
 8. se vastajytkyn hokeminen voi vahingoittaa haaviston kampanjaa ja tehdä tokasta kierroksesta vielä enemmän läpihuutojutun.. sitäks te haluutte...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastajytkyä tai ilman on tästä tulossa selvä läpihuuto juttu... Eläköön Niinisto! Pekka saa puolestani mennä komposti lehden päätoimittajaksi takaisin

   Poista
 9. Hale Okkoselle:

  Vastajytkyllä mehustelu (kuten blogisti sanoo) ei suinkaan välttämättä ole mitään apua Haavistolle - päin vastoin. Tuolla ulkona on noin joka viides ihmisistä sellaisia, jotka äänestivät viime keväänä jytkyn puolesta. Jos heille ilmoitetaan, että ääni Haavistolle on ääni jytkyä, perussuomalaisia, heitä itseään vastaan, niin kuinka paljon oletat heidän äänestävän Haavistoa nyt toisella kierroksella? Onko Haavistolla niin suuri ääniylivoima Niinistöä vastaan, että on varaa sanoa 20% suomalaisista, että tämän miehen äänestäminen on silkkaa vittuilua sinulle? Minusta ei.

  En pidä mitenkään mahdottomana, että perussuomalaiset äänestäisivät Haavistoa. Eivät kaikki perussuomalaiset ole homofobikkoja rasisteja. Ja Niinistö suurpääoman edustajana ei ole hänkään mikään perussuomalaisten kultapoika. Miksi karkottaa potentiaaliset äänestäjät tekemällä Haaviston äänestämisestä kansanliikkeen näitä ihmisiä vastaan?

  VastaaPoista
 10. Pitää muistaa, että kyse ei ole taistelusta vaan riittää, kun Haaviston ajatuksia ja osaamista tuo kiihkottomasti esiin. Haavisto sopii kaikille, kunhan me äänestäjätkin oppisimme tulemaan paremmin toimeen keskenämme.

  VastaaPoista
 11. Täsmälleen samaa mieltä blogistin kanssa! Ja pitää vielä muistaa että Väyrynen sai melkein yhtä paljon ääniä kuin Haavisto ja näilläkin ihmisillä on tunteet. Eivätkä he suinkaan välttämättä ole sellaisia kuin miksi osa vihreistä heidät yrittää maalata, vaan ihan tavallisia ihmisiä. Varmaa on ainakin se että yli puoli miljoonaa ihmistä haluaisi jotain tolkkua EU-politiikan linjauksiin ja että 70 % suomalaisista ei kannata Suomen liittymistä Natoon. Jotain näillekin ihmisille kannattaisi yrittää tarjota eikä vain syventää juopaa entisestään.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Topias, erittäin tärkeä ja aiheellinen muistutus, myös minulle itselleni. Tämän jälkeen en vahingossakaan käytä sanaa "vastajytky". Juuri se tekee Pekasta presidentin, että hän yhdistää eikä hajoita!!!!!
  t.Kaisu

  VastaaPoista
 13. Vastajytkyttäjät ovat henkisiä perussuomalaisia, joilla ei vaan kantti kestä tunnustaa tätä ja äänestää sen mukaisesti.

  Rupisesta suonsilmäkkeestä tulee mieleen tosin Haaviston raiskattu anus pukamineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jonkin asian vastustamista ja sitten on törkeyttä. Tämä on jälkimmäistä.

   Poista
 14. Itse suosisin sanaa "rakkausjytky". Pekalta riittää rakkautta kaikille. Rakkausjytky syntyi juuri sen pohjalta, kun kaveriporukassa mietittiin tuota "vastajytkyä".

  No vitsi vitsi, en oikeasti sanoisi tätä jytkyksi.

  VastaaPoista
 15. Minä äänestin eduskuntavaaleissa perussuomalaisia ja tuin Halla-ahon kampanjaa lahjoituksella. Ratkaisustani en ymmärrettävästi ole huudellut, läpeensä punavihreässä tuttavapiirissäni. Tulen äänestämään PS:ää myös kunnallisvaaleissa, mutta näissä vaaleissa äänestin Haavistoa. Vihreydessä olen paloheimolainen.

  VastaaPoista
 16. Miten se Gandhikin sanoi: "Pidän Kristuksestanne; en pidä kristityistänne. Kristittynne ovat niin erilaisia kuin Kristuksenne."

  VastaaPoista
 17. No jopas nyt saa tämäkin asia ristiriitaista kannatusta. Naurettavaa on se, että koko "jupakka" on lähtenyt ideologiasta joka on ihmisten myötäinen, ihmisistä ja heidän ominaisuuksistaan huolimatta. Eli jopa universaali rakkaus voi aiheuttaa konflikteja? Jahas. Arvattavissa tietenkin, mutta typerää. Epäsovinnaisuus epäsovinnaisuuden vuoksi tällaisissa asioissa on lapsellista ja rajoittaa meidän kaikkien yhteistä kehitystä. Helpompaa maailmassa olisi jos vaan annettaisiin kaikille oikeus omiin mielipiteisiin ja pyrittäisiin sovinnaisuuteen asiassa kuin asiassa. Eihän se tietenkään onnistu, mutta nyt kun ollaan siinä kynnyksellä, että tämänlaista ideologiaa kannattava presidenttiehdokas on lyömässä mahdollisesti läpi, niin haluaisin haastaa teidät kaikki vaikka viikon ajaksi tietoisesti sovinnaiseen käytökseen ja ajattelemaan myös sitä tuntematonta läheistä. Me kaikki olemme kauniita ja tärkeitä ja oikeassa ja pienetkin asiat voivat tehdä suuren muutoksen jonkun toisen päivään tai jopa elämään. Hyvä vetää hyvää puoleensa.

  VastaaPoista
 18. Useat perussuomalaiset jytkyineen ainakin täällä virtuaalimaailmassa ovat esittäneet erialisia "leirejä" niille, jotka eivät ole rasisteja, lisäksi useat puolueen jäsenet syyllistyvät päivittäin kansanryhmiä vastaan kiihottamiseen ja paljon muuta. Vastajytky ehkä tarkoittaa sitä, että näille arvoille ei haluta kannatusta. Mikä vika sanassa vastajytky on, kun oli jytkykin, eikä kuitenkaan kuin noin 20 % suomalaisista äänestänyt eduskuntavaaleissa perussuomalaisia?

  VastaaPoista
 19. Olen monista asioista täysin eri mieltä Perussuomalaisten linjan ja Timo Soinin kanssa, ja eduskuntavaalien yhteydessä hehkutettu jytky-termi ärsytti suunnattomasti. Yhtä paljon tai jopa vielä enemmän kuitenkin ärsyttää vastajytky-termi. Jytky sentään oli Soinin itsensä käyttämä termi, kun taas Haavisto itse ei vastajytkystä haluaisi puhua. Mokoma media silti yrittää mehustella moisella termillä. Eikö se nyt ole vähän turhaa?
  Itse äänestin Haavistoa, koska hänen mielipiteensä tuntuivat olevan lähimpänä omiani ja koska hänen kommenttinsa eri aiheista olivat mielestäni älykkäitä. Lähdin siis äänestämään itselleni tärkeiden asioiden puolesta, kuten Haavistokin varmasti on lähtenyt ehdokkaakseen toimiakseen itselleen tärkeiden asioiden puolesta, ei mitään tiettyä henkilöä tai puoluetta vastaan.

  VastaaPoista
 20. Voitaisiinko olla sen verran suvaitsevaisia että annetaan ihmisten käyttää (niinkin typerää) termiä vastajytky? Eikös Pekka ole suvaitsevaisuuden lähettiläs, josta voisi blogistikin ottaa oppia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki ihmiset saavat käyttää termiä vastajytky. Minä vain en pidä siitä. En kuitenkaan kiellä sen käyttöä ihmisiltä, kunhan kritisoin sitä. Suvaitsevaisuus ei tarkoita sitä, ettei saa esittää kritiikkiä.

   Poista
 21. Tarkkanäköinen kirjoitus jälleen. Ja täytyy minunkin sanoa, että on todella hieno asia, että tämä jytky ei ole ketään vastaan! Ainakaan toivottavasti. Tietysti politiikka on aina vastakkainasetteluja, mutta on aina mukavaa, jos ihmisyys paistaa kyynisen realismin risukasaan. Nyt myös perussuomalaiset voivat lausua: ecce homo, tässä on meillä nyt sellainen vihreä joka ei koko ajan tule sanomaan millaisia meidän pitäisi olla, ja että vuonna 2011 meidän laillamme ajattelevia ihmisiä ei enää pitäisi olla olemassa. Paradoksaalisesti vihreä ehdokas tässä kohtaa huokuu arvokonservatiivisia kristillisiä arvoja ja etenkin tuomitsemisesta pidättäytyvää lähimmäisenrakkautta, joka on nykyajan teknokraattisessa maailmassa auttamattoman taantumuksellista ja jopa vaarallisen radikaalia! Mihin tämä Suomi oikein on menossa?

  Aivan hyvin voi sanoa, että sekä viime kevään jytky että tämän talven Haavisto-ilmiö luovat uskoa siihen, etteivät Suomi-nimisen valtion kansalaiset ole niin tyhmiä kuin yleensä sanotaan. Ehkäpä jopa voisi välillä kehaista, että täällä demokratia toimii? Äänestetään Haavisto presidentiksi ja vähän myöhemmin Soini pääministeriksi, ja unohdetaan kaikki ihmisten väliset keskinäiset kaunat. Me emme ole vihollisia keskenämme, me vain ajattelemme eri tavalla asioista, ja se on ihmiselle luonnollista. Nämähän ovat rakkauden vaalit. Vihreillä on nyt loistava tilaisuus eheyttää paatuneimmatkin persut vilpittömällä ja pyyteettömällä rakkaudella. On mahdollisuus luoda Suomi, joka ei syrji ketään, ei kaupunkilaisia, ei maalla asuvia, ei suvaitsevaisia tai homofobeja, ei kantasuomalaisia tai maahanmuuttajia, ei korkeastikoulutettuja tai juntteja... Vain taivas on rajana. :)

  Parhaimmillaan voi olla vain niin, ettei millään leimoilla tai haukkumasanoilla ole mitään merkitystä. Vain yksi kysymys jää jäljelle ja se voidaan parhaimmassa tapauksessa kysyä aivan jokaiselta suomalaiselta: kylmä Niinistö vai lämmin Haavisto? Ei luulisi olevan vaikea valinta.

  t.
  Väyrystä äänestänyt

  VastaaPoista
 22. "Jytky" muutenkin on niin tyhmä sana (mulle tulee siitä mieleen "pieru", koska lapsena opin että se tarkoittaa sitä). "Vastajytky" tai "antijytky" tuo lähinnä myötähäpeää. "Riemukupla" on paljon hauskempi termi, etenkin kun muistaa Haaviston Volkkarikeräilyharrastuksen! :D

  VastaaPoista
 23. Itse en ulkomailta käsin edes tiennyt että "vastajytky" oli joku kampanja, luin sanan ensimmäistä kertaa nettiuutisten otsikosta eilen. Mielestäni termi vain kuvasti hyvin sitä, että nyt suomalaiset näyttivät, ettei me ollakaan sulkeutuneita omaannapaantuijottajia kuten viime vuoden eduskuntavaaleista olisi voinut päätellä, vaan suvaitsevaisia ja valveutuneita maailmankansalaisia. Kyseessä oli siis arvojen vastaisku, ei ihmisten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Mielestäni termi vain kuvasti hyvin sitä, että nyt suomalaiset näyttivät, ettei me ollakaan sulkeutuneita omaannapaantuijottajia kuten viime vuoden eduskuntavaaleista olisi voinut päätellä, vaan suvaitsevaisia ja valveutuneita maailmankansalaisia."

   Tämä. Ehkä nämä vaalit viimeistään opetti sen että PerSujen äänestäminen =/= rasismi, sulkeutuneisuus, omaan napaan tuijottelu, etc.

   Itse äänestin PerSuja eduskuntavaaleissa, Haavistoa presidentinvaaleissa. Jokainen joka politiikasta mitään ymmärtää, tajuaa varmaan äänestyskäyttäytymiseni hyvin.

   Poista
 24. Hmm.. Vastustatte vastustamista? Eikö olisi kuitenkin parempi keskittyä positiivisiin energioihin ja positiiviseen vaalityöhön mieluummin kuin anonyyminä laumana haukkua ihmisiä, jotka ajavat kanssanne samaa asiaa. Tekisitte sen edes omilla nimillänne, se olisi jotenkin uskottavampaa. Sekin tässä lisäksi surettaa, että omia näköjään voi surutta nimitellä ja käskeä imemään sukkiansa, mutta auta armias jos nämä sanat olisi osoitettu kilpakumppaneille.

  Mutta hei. Minä en vastusta vastustamisen vastustajia, vaan keskityn Haaviston menestyksestä iloitsemiseen ja toivotan iloa ja rakkautta kaikille kaikille. Ei muuta kuin kohti toiselle kierrokselle. Hyvää matkaa itse kullekin, jokainen valitkoon itselleen sopivimman tien. <3

  Btw. Vastajytky ei koskaan ole sortunut nimittelyyn kuten itse blogisti ja blogin kommentoijat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja sortsit kaikki kirjoitusvirheet, jotka tulivat kun kännyllä räpeltää :)

   Poista
 25. Hyvä kirjoitus. Minun on kuitenkin tässä todettava, että annan ääneni Niinistölle juuri tämän "vastajytkyporukan" takia. He esittävät suvaitsevaisia, mutta ovat tosiasiassa kaikkein suvaitsemattomimpia.

  VastaaPoista
 26. Rankaiset siis Haavistoa muiden tekemisistä. Varsin älykästä.

  VastaaPoista
 27. Hyvä Topias,
  Olet väärässä ja teet hallaa Haaviston kampanjalle lietsomalla eripuraa ja halveksimalla muiden tapaa valita ehdokkaansa.

  Äänestin nimenomaan jytkyä vastaan koska eduskuntavaalitulos aiheutti pahoinvointia.Haavisto oli siihen hyvä kanava. Nyt sinä ja kaltaisesi annatte ymmärtää että minulla oli väärä peruste. Jopa Soini on tässä asiassa paremmilla jäljillä kuin sinä toistellessaan mantran lailla sitä, että väärin ei voi äänestää koska se on oma äänesi (tai jotain sen tapaista).

  En myöskään missään vaiheessa "fanittanut" Haavistoa. Enkä tietääkseni äänestäessä sitoutunut minkäänlaiseen "äänen mittaisena" olemiseen. Mitä se edes tarkoittaa :o


  Veikkaanpa että Haavistoa surettaisi jos näkisi minkälaiseksi riidankylvämiseksi olet yhdessä vuorokaudessa onnistunut vaali-ilon muuttamaan. Ettei vain käynyt niin, että huomasit provokatiivisten vaaliaiheisten blogien suoltamisen tuovan niin paljon uusia lukijoita, että mopo karkasi käsistä ja arvostelukyky petti.

  VastaaPoista
 28. Täytyy kyllä myöntää, että kun ensimmäisen kerran tuo sana "vastajytky" mainittiin, niin kyllä nauratti. Taisin sanoa ääneenkin sohvan pohjalta, että onko pakko keksimällä keksiä noita typeriä, ja vielä noin typeriä sanoja? Se sana ei tosiaan ole Haavistosta lähtöisin ja hyvä niin. Lisää vain arvostusta miestä kohtaan.
  Mielenkiintoisen oloista asiaa sun blogissa. Painoinpa lue -nappia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Haavisto taisi nimenomaan ylen haastattelussa sanoa että tästä taitaakin melkoinen vastajytky tulla.. Seurakkaa pojat vähä mitä ympärillä tapahtuu

   Poista
  2. Mietin myös samaa että niinhän se taisi sanoa maanantai aamuna? Muistaakseni

   Poista
 29. En tiedä mihin seikkaan Haavisto sen sanan käyttämisen tuolloin maanantai-aamuna perusti, ja onko kyseinen herra itse ajatellut miten kansa sen sanan näkee, mutta kuten sanoin, sana ei ole Haavistosta lähtöisin käytti sitä seuraavana aamuna tai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö kannattaisi tarkistaa ensin faktat jorma.. Voihan olla että Pekan suuhun nämä sanat on laitettu.. Esim antonio

   Poista
 30. "Medialta minä tämän vielä ymmärrän, mutta te Haaviston kannattajat, oikeasti imekää vaikka hikisiä sukkianne mieluummin kuin käytätte termiä "vastajytky"."

  "Mitä ihmettä tapahtui? Yhteisestä ilosta yhtäkkiä kohti riidan kylvämistä ja haistattelua? "

  "Oletteko te jumaliste edes seuranneet minkä puolesta Haavisto kampanjoi? Ei Haavisto ole missään vaiheessa asennoitunut ketään vastaan. "

  Ei niin, mutta moni äänestäjä asennoitui. Onko olemassa vääriä perusteita äänestää jotain ehdokasta?

  "Haaviston teesi jatkuvasti on ollut, että hän yhdistää ja kuuntelee ihmisiä, haluaa ihmisten ymmärtävän toisiaan ja tulevan toimeen erilaisista mielipiteistä huolimatta. "

  Exactly. Kantaisitko vaikka ensin oman kortesi kekoon ja lakkaisit taistelemasta niitä ihmisiä vastaan, jotka kuitenkin ajavat samaa ehdokasta?

  "Ja mitä nämä eräät Haaviston fanittajat nyt tekevät ensimmäisen kierroksen jälkeen?"

  Mitä sinä teet ensimmäisen kierroksen jälkeen. Saat rivit rakoilemaan ja osan porukasta heittämään kanskat tiskiin?

  "Olkaa äänenne mittaisia, ja yrittäkää ottaa Haavistosta esimerkkiä. Älkää lähtekö tuomitsemaan muita tai ärsyttämään eri tavalla ajattelevia. "

  Hä??? Enpä tuota tiennyt, että äänen antaminen jotenkin velvoittaa tiettyyn ajattelumalliin tai käyttäytymiseen. Pitääkö Aku Ankan äänestäjien alkaa vaappumaan ollakseen äänensä mittaisia? Miksi sinä saat tuomita muut?

  "Perussuomalaisten äänestäjät ovat äänestäjiä siinä missä muutkin, ja Haavisto sanoi, että moni perussuomalainen sanoi tukevansa häntä. "

  Nii-in. Totta tämäkin. Perussuomalaisten ääniä on joka tapauksessa yhtä vaikea saada kuin tällä blogikirjoituksen irvikuvalla on helppo menettää muita ääniä.

  "Jos te jatkatte jonkun helvatin "vastajytkyn" mehustelua, niin te vain luotte enemmän sitä kahtiajakautuneisuutta kansan parissa, sitä kahtiajakoa, jota Haavisto nimenomaan yrittää diplomaattisesti kuroa umpeen. "

  Miksi vaadit muilta diplomatiaa, kun itse olet riidankylväjä pahimmasta päästä teet omaa työtäsi toisenlaisen kahtiajaon eteen?

  Joka kerta kun hyökkäätte eri tavalla ajattelevia vastaan, vaikeutatte juuri sitä työtä ja loukkaatte juuri niitä arvoja, joita Haavisto yrittää edistää.

  Teit saman vastajytkyn puolesta äänestäneille.

  "Joten heittäkää se vastajytky kapiseen kaivoon. Tämä ensimmäisen erän voitto ei ollut mikään vastajytky, vaan kuten haastattelija televisiossa korjasi, tämä oli riemukupla."

  Riemukupla on loistava nimitys, harmi etten keksinyt sitä itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän takia en todellakaan pidä vihreistä.. Sauli voittoon ja kohti valoisaa tulevaisuutta!

   Poista
 31. Näin sen näin, äänet Niinistölle, asia linjalla vaikka sanottavaa olisikin. Nyt Haavisto nuolee jo demareita, persuista puhumattakaan eikä ole kuin puolivuotta kun oli toista mieltä ! ps. Väyrysen nuoleminen alkaa huomenna.

  VastaaPoista

Jätä jälkesi elämääni!