Kyllähän me tiedämme eliitin. Eliitti johtaa maata. Eliitti on se, joka on tavallisesta kansasta irrallaan. Eliitti ei tiedä millaista on tavallisen kansan elo, millaista on tehdä kovaa työtä. Ne Arkadianmäellä pyörittelee papereita eikä ota selvää millaista on tosielämä. Ne on unohtanut meidät. Ne taputtelee toisiaan selkään ja jakaa keskenään etuja, kun muut syrjäytyvät ja makaavat vanhainkodeissa. Ne juhlii Linnan juhlissa itsenäisyyspäivänä kun kansa vaeltaa vastatuuleen räntäsateessa.
Tai näin se ennen oli. Ei enää.
Haaviston presidentivaalikampanjan yksi ongelma on, ettei hän ole tarpeeksi eliittiä.
Haaviston valtiotieteiden yliopisto-opintonnot jäivät kesken. Hän kun siirtyi pienkustantamon pyörittäjäksi ja toimittajaksi. Hän ei ole hankkinut osaamistaan yliopistojen kurssikirjoista ja luennoilta, vaan tekemällä pitkään käytännön työtä kansalaisjärjestöissä ja kiertäen maailmaa eri ongelmakohtien parissa. Hänen työpaikkansa ei ole näyttänyt tältä:
Hänen työpaikkansa ovat näyttäneet tältä:
Vaalien aikana prioriteetit ovat kansalla muuttuneet. Tämä ennen herrakammoinen, eliittiä vieroksuva ja Linnan juhlia ylenkatsova kansa alkaakin huomauttaa, ettei opinnot kesken jättänyt, käytännön työllä kokemuksensa hankkinut ehdokas olekaan hyvä. Häneltähän jäivät opinnot kesken. Hänhän ei ole ollut hienoissa lasilla vuoratuissa pankeissa töissä. Hänellä ei ole sopivaa kokemusta. Hän ei tunne tarpeeksi eliittipoliitikkoja.
Itsehän en näe olevan mitään erillistä eliittiä Suomessa, mutta minua vain hieman kummeksuttaa kaksoisstandardit kansalla. Toisaalta vaaditaan poliitikkoja olevan tavallista kansaa ja paheksutaan "eliittiä", mutta toisaalta poliitikkojen odotetaan pyörivän eliittipiireissä, luovan eliittikontakteja ja olevan eliittikouluja käyneitä. Poliitikot ovat vähän kahden tulen välissä.
Mielestäni olisi tärkeää selvittää Haaviston puolison Antonion oikea ikä. Asiasta liikkuu verkossa mitä ihmeellisempiä teorioita, ja asian oikea laita pitäisi mielestäni jonkun selvittää. Minulla ei tässä todellakaan ole mitään ideologista motiivia (olen itse vihreä ja
VastaaPoistaaiemmin äänestänyt heitä), vaan asia pitäisi selvittää Haaviston maineen puhdistamiseksi. Tuntuu erikoiselta, ettei näinkin tärkeä asia on täysin vaiettu mediassa.
Asiasta olevat tiedot ovat keskenään ristiriitaisia, ja Antionion oikeaan ikään liittyy aika rankkoja huhuja (jotkut väittävät hänen olleen alaikäinen suhteen alkaessa) ja että iäksi mainittu 33 vuotta (syntymävuosi -78) on tekaistu ja oikea ikä olisi muutamaa vuotta vähemmän (Antoniolla ei ollut henkilöllisyyspapereita Suomeen tultaessa). Asiaa ei lainkaan auta se, että asiaa käsitteleviä viestiketjuja on poistettu eri keskustelupalstoilta, vaan tämä asian peittely vain lietsoo huhuja. Toivottavasti ikävissä huhuissa ei ole perää, mutta mielestäni asia on tärkeä selvittää Haaviston maineen puhdistamiseksi sekä äänestäjien omantunnon ja oikeusturvan takia.
Tuo on vähän rinnastettavissa siihen, että Obaman syntymätodistusta vaaditiin julkiseksi, koska mustamaalaajat väittivät ettei hän ole syntynyt Yhdysvalloissa.
PoistaHuhut ovat huhuja, eikä niitä pidä lähteä ruokkimaan. Netissä kuka tahansa voi kertoa, että "kuulin juttua että on oikeesti näin nuori" ihan vain mustamaalatakseen Haaviston kampanjaa. Mediassa on kuitenkin johdonmukaisesti tuotu esille, että Flores on syntynyt 1978 ja on nyt 33-vuotias. Se, että joku levittää huhuja netissä ei muuta sitä, ja mielestäni on naurettavaa, että Floresin pitäisi alkaa todistelemaan ikäänsä, koska "joku netissä sanoi toisin".
Floresin iästä:
http://www.iltalehti.fi/presidentinvaalit/2012012615130251_pd.shtml
http://www.vihrealanka.fi/henkil%C3%B6t/mutta-kuka-kumma-on-antonio
Ja niin, asiasta olevat tiedot eivät ole ristiriitaisia. Vain _huhut_ ovat ristiriitaisia, koska niitä huhuja keksivät eri ihmiset.
PoistaEnkä ihmettele, jos asiaa käsitteleviä viestiketjuja on poistettu. Minunkin on pitänyt täältä poistaa monia viestejä, jotka menevät jo kunnianloukkauksen puolelle mitä tulee Haavistoon ja Floresiin. Ihmiset eivät vain osaa käyttäytyä netissä aina.
Onko sitten kuitenkin niin, että tämä maaginen "kansa" kokee itsensä alamaiseksi "eliittiin" nähden, ja hätääntyy ajatuksesta, jossa eliitti ei olisi pitämässä kansasta huolta?
VastaaPoistaVähän niinkuin joku teini-ikäinen, joka kyllä haluaa paukuttaa ovia ja tapella vanhempiaan vastaan, mutta salassa nauttii siitä, että vanhemmat pitävät huolta ja asettavat rajoja.