Haaveissa olisi joskus saada tehtyä sellaista world-class fuusiokeittiö-vegaaniruokaa, joka on helvatin hyvää ja myös näyttää uskomattomalta taideteokselta art nouveau -henkisten herneenverso-koristeiden alla.
Mutta siihen on vielä matkaa, joten sillä välin keskityn tekemään kotona ruokaa, jonka tärkeimmät elementit ovat soijapalat, suola ja rasva. Ja ne ruuat myös näyttävä aina melkoisen kammottavilta. Mutta ennen kaikkea nämä ruuat ovat olleet herkullisia! Eivät ehkä michelin-tähtien arvoisia, mutta sellaista mitä tekee mieli syödä kun on ollut koko päivän raatamassa ja tekee vaan mieli jotain mehevää. Tässä siis lyhyt katsaus vegaanisiin kotiruokiin, mitä viime aikoina olen tehnyt:
Soija-kaalipataa. |
Soija-kaalipata ei ole muuta kuin paljon pilkottua kaalia ja sipulia, paistettu runsaassa rasvassa, maustettu suolalla ja valkopippurilla ja sekaan on heitetty soijapaloja, jotka on maustettu soijakastikkeella, rasvalla, suolalla, pippurilla jne. Oli herkullista! Kaali on halpaa, ja on mielenkiintoisemman makuista (ja terveellisempää) kuin se iänikuinen riisi tai pasta.
Metsäsoijaa, fenkolia dijon-kastikkeessa ja riisi-ohraa. |
Perunamuusia, soijapaloja mirepoix'ssa ja ruskeaa katsiketta. |
Että tällaisia ruokia tällä kertaa. Tykkään nääs tehdä myös tällaisia mättöruokia, ja kasvis-vegaaniruoka mielestäni liian helpolla taipuu siihen itämaiseen suuntaan, jossa kaikki on kookosmaidolla, linsseillä ja wokkivihanneksilla höystettyä. Ei silleen, että se olisi pahaa, mutta on hauska välillä syödä ns. kotiruokaa myös vegaanisesti.
Mahtavaa! Mietinkin jo, että mitä teen tuosta kaalistani, kun pakko se on syödä, eikä sellaisenaan oikein maistu. Tänään loihdinkin siitä ruokaa!! :))
VastaaPoistaKannattaa antaa sen muhia pitkän aikaa, laita vaikka kattilan pohjalle vähän vettä. Näin se kaali pehmittyy ja on mukavemman makuista kuin jos se on sellaista rapeaa ja raa'ahkoa.
PoistaAivan hirvee nälkä tuli! :D
VastaaPoistaOi, kaali on kuningas! Ja -tar!
VastaaPoistaYleensä laitan kaalipataani ja/tai -laatikkooni kuninkaallisen kaveriksi vain suolaa, valkosipulia, mustapippuria ja valtavasti auringonkukansiemeniä. Rasvaa joskus. Monarkki seurueineen muhii uunissa, ei koskaan pannulla.